Hvad koster udskiftning af radiator?

1 – Giv kort beskrivelse af opgaven
2 – Indtast dine kontaktoplysninger
3 – Vælg det bedste tilbud 😎


Skal du have udskiftet din radiator, kan du se frem til at få en regning på et sted mellem 1.000 kroner og 3.000 kroner, alt afhængig størrelsen af opgaven. I nogle tilfælde vil det komme til at ligge i den billige ende af skalaen, mens du andre gange er nødt til at betale en smule mere, hvis det er en mere besværlig opgave.

Vær dog opmærksom på, at der i den forbindelse ikke medregnes prisen for selve radiatoren. Det forventes, at du enten selv går ud og køber en ny radiator, eller du vælger at lave en aftale med den VVS’er, der laver udskiftningen af din radiator og dermed køber den gennem ham. Men det billigste er nok at købe radiatoren online selv, og så booke en autoriseret VVS’er til at komme og klare udskiftningen for dig.

Er det lovligt selv at udskifte min radiator?

Hvor dejligt det end ville være at kunne udskifte sine egne radiatorer, er det således, at du skal have en autoriseret VVS’er til at klare sådan en opgave for dig. Det er jo vigtigt, at en ny radiator er sat korrekt til, så der ikke ender med at opstå komplikationer eller problemer undervejs. Og når der bruges en autoriseret VVS’er, kan alle være sikre på, at opgaven bliver lavet på en korrekt måde.

Så selvom du selv mener, at det kan du lige finde ud af, er det ikke noget, du skal give dig i kast med selv at gøre. En komplet udskiftning af en radiator er altså bare en opgave for en autoriseret VVS-installatør.

Få et konkret og gratis tilbud på udskiftning af din radiator

Er du interesseret i at vide, hvad det konkret vil koste for dig at få udskiftet den eller de radiatorer i dit hus, som du gerne vil have skiftet ud, kan det være en god idé at vælge at indhente gratis tilbud på opgaven. På den måde kan du få nogle konkrete tilbud sort på hvidt, så du er helt sikker på, hvad du kan forvente at skulle af med.

Vælger du at bruge vores samarbejdspartner via knappen øverst på siden, kan du være sikker på at få op til tre gratis og uforpligtende tilbud på udskiftning af din radiator. Det er hverken bindende eller forpligtende, så hvis du ikke er interesseret i at tage imod et af de tre tilbud, du får, lader du bare være med det, og det koster dig ikke noget. Men det er en nem måde at finde ud af, hvad det konkret vil koste dig at få skiftet din radiator ud med en ny model.

Hvornår bør jeg udskifte min radiator?

Du bør kigge på at udskifte din radiator, hvis du f.eks. gerne vil have en radiator, der er mere energivenlig. Ældre radiatorer bygger også på ældre teknologier, og de er på ingen måde optimeret i forhold til det grønne klima, vi stræber efter at indrette vores boliger efter i dag.

Det kan også være, at du bare har lyst til at få nye radiatorer i dit hus, hvis de nuværende er ved at se for gamle eller for slidte ud. En gammel og slidt radiator kan i den grad tage pusten fra et rum, når du træder ind i det, og så er det jo godt, at du nemt kan finde nogle nye og meget pænere radiatorer, der samtidig kan gøre det billigere for dig at varme din bolig op.

Udskiftning af gammel radiator

Det er nemt at få en VVS’er til at skifte din gamle radiator ud, hvis du gerne vil det. Der er fx mange ældre huse eller ældre sommerhuse, der stadig er udstyret med gamle radiatorer. Det kan være vandbårne radiatorer eller el-radiatorer. Uanset hvilken type radiator du har i din bolig, kan det være en oplagt idé at overveje at skifte dem ud, hvis de nuværende er af en ældre dato.

En radiator kan sagtens fungere i mange år, men når vi kommer op på flere årtier, er det godt at følge med tiden. Især nu hvor der sker så meget inden for teknologi, kan der være mange penge at spare ved fx at skifte over til nogle mere energivenlige modeller. Og er dine radiatorer fx fra før årtusindeskiftet, som mange stadig har, er det især værd at skifte dem ud til nogle, der er mere anno 2022.

Vælg selv hvilken type radiator du vil have

Selvom du får en professionel til at udskifte din radiator for dig, har du jo stadig noget at skulle have sagt, når det kommer til valget af selve radiatoren. De kommer jo i mange forskellige former og størrelser, og derfor kan det være godt at bruge lidt tid til at tænke over, hvordan din nye radiator skal se ud. Har du allerede fundet din radiator, skal du jo bare i gang med at indhente en pris på at få den installeret.

Mange penge at spare på at vælge den laveste pris på opgaven

Når du først går i gang med at indhente tilbud på opgaven, vil du blive overrasket over, hvor mange penge der kan være at spare på lige netop en type opgave som denne. Har du fx fem radiatorer, der skal skiftes ud, og du kan spare 500-1.000 kroner pr. radiator, der skal skiftes, er det jo utroligt mange penge, du kan hente på bare denne ene opgave.

Og selvom der måske bare er tale om en enkelt radiator, er en besparelse på det beløb jo stadig værd at tage med dig.

Hvad koster det typisk at få udskiftet en radiator?

Som regel kan du regne med, at en autoriseret VVS installatør skal have omkring 1.000 kroner for at udskifte en radiator. Denne pris kan dog nemt svinge med fx førnævnte beløb, og der er jo stor forskel på, om du skal betale 950 kroner pr. radiator, eller du skal af med 1.400 kroner pr. radiator.

Derfor er det naturligvis bedst at bruge et kort øjeblik på at indhente dine tre tilbud, så du går til opgaven med den laveste pris på hånden, uden at gå på kompromis med kvaliteten.