Udskiftning af stikledning vand pris

1 – Giv kort beskrivelse af opgaven
2 – Indtast dine kontaktoplysninger
3 – Vælg det bedste tilbud 😎


En udskiftning af vand-stikledninger, også kaldet vandrør, kan være nødvendigt. Vandledninger bliver slidt med tiden efter at have ligget utallige år i jorden. Med en gammel vand-stikledning kan medføre lækager der forsager et vandtab som du skal betale. Samtidig vil en gammel og slidt vand-stikledning kunne blive aflejret med mineraler, som kan påvirke kvaliteten af det vand der kommer ud af hanen og smagen deraf. Derfor er det en god ide at overveje at udskifte vand-stikledningen, hvis du har en mistanke om, at de skulle være gamle, for at opnå rent, velsmagende vand og undgå at skulle betale for vandspild.

Du står selv for udgifterne til udskiftning af en vand-stikledning

Vandforsyningen har ansvaret for at vedligeholde og jævnligt udskifte de stikledninger der ligger i jorden, hen til dit skæl for matriklen. Alt hvad der er af vand-stikledninger fra skællet og ind til huset, skal du selv sørge for er i orden, ligesom at du også selv betaler for eventuelt vandspild forsaget af de vand-stikledninger der befinder sig på din egen grund. Hvis du gerne vil have udskiftet dine vand-stikledninger, så er det en god ide at holde øje med hvornår forsyningen udfører arbejde ved dit område. Flere professionelle udfører arbejdet til en fordelagtig pris, på din grund, når de alligevel er i gang med at grave i jorden. Du kan eventuelt kontakte en lokal autoriseret VVS-installatør, der oftest har tæt kontakt med forsyningerne og derigennem kan indhente et tilbud på udskiftning af vand-stikledningerne på din grund.

Du må ikke selv udskifte vand-stikledningerne

Hvis du ønsker at udskifte de vand-stikledninger eller vandrør der løber på din egen grund, skal du kontakte en autoriseret VVS-installatør. Det er ikke lovligt at udføre rørarbejde på egen hånd. Det er dog i overensstemmelse med lovgivningen, at du selv kan foretage det forudgående gravearbejde på grunden, så længe du overholder arbejdsmiljøloven på området. Ved at udføre gravearbejdet selv, kan du spare penge i det samlede beløb det vil koste dig at få udskiftet vand-stikledningerne på din grund. Det kan derudover være en stor fordel for dig at kontakte flere autoriserede VVS-installatører for at indhente et tilbud. Med flere tilbud har du mulighed for at vælge mellem flere varierende priser og spare penge, ligesom du mange gange vil få forskellige priser, afhængigt af hvor hurtigt de professionelle har mulighed for at udføre arbejdet med udskiftning af vand-stikledninger for dig.

Indhent konkret prisforsalg på opgaven

Det kan være svært at gætte sig til, hvad den konkrete pris på sådan en opgave kommer til at blive. Derfor kan det være en rigtig god idé at indhente konkrete prisforslag fra professionelle og autoriseret VVS-installatører, så du har noget konkret at forholde dig til. Vil du gerne være forberedt på, hvad det vil koste dig at udskifte en vand-stikledning, er det en opgave, du kan beregne prisen på i dag. Det tager bare få minutter, og så er du ellers i gang med at få nøjagtige priser på opgaven.