Udskiftning af afløb i badeværelse pris

1 – Giv kort beskrivelse af opgaven
2 – Indtast dine kontaktoplysninger
3 – Vælg det bedste tilbud 😎


Der kan være flere årsager til at det er nødvendigt med en installation eller en udskiftning af dit gulvafløb på badeværelset. Eksempelvis kan du have brug for at udskifte gulvafløbet hvis du renoverer badeværelset, hæver gulvet eller hvis det gamle er slidt og har opbrugt sin værnepligt. Prisen på en udskiftning af gulvafløb varierer. Du kan udføre noget af opgaven selv, for at spare lidt penge, men ellers er det en opgave for autoriserede VVS-kloakmestre. 

Etableringen af det nye afløb i badeværelset

En etablering eller en udskiftning af gulvafløbet på badeværelse kan du ikke foretage helt og aldeles på egen hånd. Du kan udføre det forudgående forberedende arbejde og lave afslutningen på afløbet selv. En etablering eller en udskiftning af et afløb på badeværelset mod terrænet skal lovgivningsmæssigt udføres af en autoriseret kloakmester, ligesom det gør sig gældende for det arbejde der omhandler overgangen mellem afløbet og gulvet. Det arbejde der omhandler rørlægning over gulvhøjde kan udføres af en autoriseret VVS-installatør. En udskiftning af gulvafløbet på badeværelset vil oftest kræve, at noget af gulvet brækkes op, så der er plads til de nye installationer.

Hvorfor kan der være brug for et nyt afløb?

Når du renoverer badeværelset, vil der muligvis være behov for at det gamle afløb udskiftes. Det kan enten være fordi at det gamle afløb ikke længere besidder den ønskede funktion eller at det ikke følger det nyeste regler omkring konstellationer for badeværelset. Samtidig kan det også være i forbindelse med et renovationsprojekt, hvor gulvet bliver konstrueret i en ny højde, enten højere eller lavere end det forudgående gulv. Lovgivningen hedder, at der er krav til hældningen og installeringen af et nyt afløb. Disse regler skal overholdes også selvom du blot renoverer det gamle.

Prisen for udskiftning af afløb i badeværelset

Prisen for at få udskiftet et afløb i badeværelset varierer. Det er en god ide at indhente flere tilbud fra autoriserede professionelle, der kan give dig mulighed for at vælge mellem prisen og det arbejde der udføres. Når der indhentes et tilbud fra en autoriseret kloakmester samt en autoriseret VVS-installatør, er det en fordel at henvende sig til de firmaer der besidder mulighed for at udføre hele udskiftningen, såfremt at du vil spare flest mulige penge uden at gå på kompromis med den ydelse der foretages. Samtidig vil arbejdet som udgangspunkt mange gange kunne udføres hurtigere, hvis det er samme firma der udfører udskiftningen af afløbet i badeværelset.