Udskiftning af fjernvarmeunit pris

Vil du også gerne spare lidt penge på varmeregningen grundet bedre energi effektivitet og samtidig også gøre en forskel for naturen? Hvis du også er en af de mange der ejer en ejendom af ældre dato, der ikke er holdt opdateret med varmeanlægget i hjemmet, så kan du overveje at udskifte din fjernvarmeunit, der sikrer et mindre varmetab og en lavere udledning af CO2. Med en nyere varmeledningsunit vil du få en mere effektiv udnyttelse af varmen, samtidig med at den nye enhed er både mindre og mere til forladelig at kigge på.

Hvad er en fjernvarmeunit?

Den installation der kontrollerer og regulerer temperaturen og trykket i radiatorerne og som samtidig hvor det varme vand fra varmtvandsbeholderen produceres kaldes en fjernvarmeunit. Det er en erstatning for den foregående varmtvandsbeholder og dertilhørende trykudligner. Ved en nyere fjernvarmeunit opnår du en større energibesparelse, samtidig med at du sikrer at der til hver en tid kommer varme i radiatorerne og at der er den ønskede varme temperatur på det vand der kommer ud af hanen.

Fordele ved udskiftning af fjernvarmeunit

De gamle systemer er ikke holdt opdateret med den nye teknologi der er foregået gennem de seneste år. Hvis du har en varmeinstallation der er ældre end 30 år, kan du med fordel udskifte til en ny fjernvarmeunit. Ved at udskifte den gamle enhed med en ny fjernvarmeunit opnår du en energibesparelse der kan se og mærkes på din elregning.

Samtidig vil du opnå en markant varmebesparelse. Med de nye installationer er det primært en afkøling af vandet der vil gøre den store forskel. Når du vælger at udskifte din fjernvarmeunit, vil du med stor sandsynlighed få tilført et nyt system der kræver mindre vedligeholdelse end det gamle. Det er en fordel for dig og din pengepung, men også for fjernvarmeselskabet, der nemmere kan vedligeholde de nye units effektivt. Ved at få dit fjernvarmeselskab til at udskifte den gamle enhed, kan du sikre dig en ny garanti på anlægget, der som oftest vil løbe i to år.

Prisen på at få installeret en ny fjernvarmeunit varierer, alt efter hvilket firma du vælger at bruge.

Det er nødvendigt at følge bygningsreglementet

Når du skal have udskiftet din fjernvarmeunit, skal du følge det gældende bygningsreglement. Installeringen skal følge de krav der er på området omkring vand- og varmeinstallationer. Der er både krav i forhold til isolering af installeringen samt de dimensioner der i forbindelse med din fjernvarmeunit. Inden den nye fjernvarmeunit tages i brug, er det nødvendigt at foretage en såkaldt funktionsafprøvning, ligesom at der altid skal foreligge en drifts- og vedligeholdelsesmanual.