Udskiftning af gasfyr til varmepumpe pris

Er du også en af de mange der har et gammelt gasfyr stående i hjemmet? Du kan med fordel udskifte dit gamle gasfyr med en ny varmepumpe. Der er mange fordele, der vil kunne spare dig for penge ved at have en bedre udnyttelse af varmen fra varmepumpen. Samtidig er det også en løsning der vil være til fordel for miljøet. Du sparer på elregningen og kan endda opnå et tilskud fra energistyrelsen for installeringen af den nye og effektive varmepumpe.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er en installering der effektivt og energibesparende opvarmer dit hjem samt dit forbrugsvand. Der findes forskellige typer af varmepumper; luft til vand, luft til luft eller jordvarme.

En varmepumpe med luft til vand omdanner den energi der findes i luften udendørs til varme. Det indgår i din boligs centralvarmesystem og opvarmer effektivt hvert et rum op til den ønskede temperatur.

En luft til luft varmepumpe er en smule sammenlignelig med en luft til vand varmepumpe. Luft fra de udendørs omgivelser og skubber varm luft ind i det rum den befinder sig i.

Jordvarme er en noget mere kompliceret installation. Den udvendige del af en jordvarmepumpe består af et stort netværk af rør, der udnytter den varme der er i jorden omkring huset og tilfører varmen til centralvarmesystemet.

Fordele ved at udskifte gasfyret med en varmepumpe

Der er mange fordele ved at udskifte det gamle gasfyr med en effektiv varmepumpe. Du får en markant billigere varme og vil i mange tilfælde kunne spare op til 50% på varmeregningen. Den varme der produceres i dit hjem med en varmepumpe, er betydeligt mere klimavenligt end de gamle installationer og en fordel i den natur der omgiver os på den lange bane. Ved at installere en varmepumpe i dit hjem, har du mulighed for at spare på elafgiften, du som ellers bare er nødt til at betale gennem dine elregninger.

Hvad koster det at installere en varmepumpe

Prisen for en varmepumpe og installeringen deraf, afhænger af hvilken type varmepumpe du vælger. Installeringen kræver forskellige typer af arbejde for at opnå størst effektivitet. Det anbefales at du kontakter din VVS-installatør for rådgivning omkring den rette varmepumpe, ligesom du kan indhente tilbud fra installatøren om, hvad det vil koste dig som samlet pakke med varmepumpe og arbejdstimer. Det er muligt at opnå tilskud til installeringen fra SKAT ved hjælp af håndværkerfradraget, ligesom du kan spare 2.000-5.000 kr. årligt i energitilskuddet.