Udskiftning af kloakrør pris

Udskiftning af kloakrør er nok ikke det du tænker mest over i hverdagen, så længe at alting virker som det skal. Det kan være at det er på tide med udskiftning af kloakrørene? Der kan mange årsager til at dine kloakrør bliver utætte eller går i stykker på anden vis. Arbejdet er ikke noget du selv kan udføre, det kræver en autoriseret kloakmester. Derfor er det første skridt i udskiftning af kloakrør at kontakte en kloakmester, der kan rådgive dig omkring hvad der skal udføres og lave dig et tilbud.

Hvorfor skal kloakrør udskiftes?

Kloakrør er lavet af et materiale der over tid bliver nedbrudt når de befinder sig i jorden. Kloakrør kan med tiden blive møre, hvoraf der opstår huller eller utætheder hvorefter der er behov for en reparation eller udskiftning. Årsagerne kan være mange. Der kan være rotter i klaksystemet der har gnavet i kloakrørenes materialer, bygget reder og tilstoppet kloakrørene eller lavet utætheder der kan have stor betydning for dig. Store mængder regnvand kan også betyde, at møre og gamle kloaksystemer styrter sammen.

Hvem har ansvaret for vedligeholdelse af kloakken?

Der er nogle gange en smule forvirring om hvem det er der har ansvaret, hvis der er problemer med kloaksystemet og hvor der eventuelt er kloakrør der skal skiftes. Som udgangspunkt, så er skellet for din grund det mærke der fortæller dig om det er dit eller dit forsyningsselskabs ansvar at få i orden. Alt hvad der er indenfor din grund, skal du selv sørge for at vedligeholde og eventuelt udskifte, hvis der skulle opstå problemer. Nogle boligforsikringer dækker langt størstedelen af de udgifter der er i forbindelse med udskiftning af kloakrør, hvis der er tale om en nedstyrtning, men andre årsager vil stå for din regning.

Hvad koster det at udskifte kloakrør?

Prisen for at udskifte kloakrør afhænger af hvilke omstændigheder der gør sig gældende hos dig. Hvor meget kloakrør der skal opgraves og erstattet, har betydning for prisen, ligesom at det har betydning hvor dybt de ligger. Hvis du kigger i din inspektionsbrønd for kloaksystemet på din grund, vil du kunne finde en mulig forklaring på, hvor problemet ligger. Er inspektionsbrønden fyldt med vand, kan det være grundet problemer i det offentlige kloaksystem, mens en tom inspektionsbrønd oftest vil være grundet problemer på din egen grund. Afhængigt af hvad du finder i inspektionsbrønden, skal du enten kontakte dit forsyningsselskab eller en kloakmester, gerne flere, der kan rådgive dig og komme med et tilbud.