Udskiftning af vandhane pris

Vandhaner kan holde i lang tid, men ikke for evigt. Derfor kan det være, at du allerede går med tanker om at få udskiftet én eller flere af dine vandhaner derhjemme. Det kan være, at vandhanen ikke fungerer så godt længere. Eller det kan være, at du er i gang med en renovering og i den forbindelse også vil have en ny vandhane.

Hvad koster en udskiftning af vandhane?

Kort fortalt vil en udskiftning af vandhane koste dig summen af håndværkerens timeløn og de anvendte materialer. Dog vil prisen variere fra opgave til opgave. Det skyldes, at der er flere faktorer, der spiller ind. Eksempelvis koster det mere at udskifte en vandhane, hvis den kobberrør end hvis den har flexslange. Derfor vil altid være forskelligt, hvad en udskiftning helt præcist koster. Det kommer an på den specifikke situation.

Hvis din vandhane drypper

Hvis du oplever, at din vandhane drypper i alle døgnets timer, skal du vide, at du hurtigt kan få en dyr vandregning. Derfor bør du gøre noget ved problemet så hurtigt som muligt. Hvis drypperiet skyldes, at din vandhane er utæt, kan det forårsage store vandskaber. De er rigtig dyre at få repareret. Derfor bør du altid agere prompte, hvis din vandhane ikke vil stoppe med at dryppe.

Derfor drypper din vandhane

I de fleste tilfælde skyldes det heldigvis småting, at din vandhane drypper. Sagt med andre ord skyldes det altså ikke en større vandskade. Derfor kan du ofte selv klare problemet. Ofte vil det være tilstrækkeligt at afkalke vandhanen. Det kan også være, at drypperiet skyldes, at pakningerne er blev nedslidte. I så fald kan du let udskifte dem. Eller få en VVS’er til det.

Derfor bliver din vandhane slidt ned

De fleste mennesker tænker ikke over det, men du bruger faktisk din vandhane mange gange i løbet af en dag. Blandt andet når du vasker hænder, tager noget at drikke, skræller grøntsager, tager opvasken osv. Derfor bliver din vandhane også slidt. En anden grund til nedslidning er kalk. Hvis der er meget kalk i vandet i dit boligområde, vil det slide på din vandhanes indvendige pakninger.

Må jeg selv udskifte min vandhane?

Hvis du gerne selv vil udskifte din vandhane, skal der være en afspærringsventil inden hanen. Du skal lukke for enten afspærringsventilen eller boligens hovedventil. Hvis der ikke er nogen afspærringsventil, er det ulovligt selv at skifte vandhanen. I så fald skal du have hjælp fra en autoriseret VVS’er.